*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 19:39:33


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: karczek duszony w sosie rozmarynowo- jarzynowym  (Przeczytany 1173 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Styczeñ 18, 2009, 20:40:33 »

karkówka, 1 kg
marchewka, 2 sztuki
pietruszka, 1 sztuka
seler, 1 ma³y
czosnek, 2 z±bki
rozmaryn, kolendra, papryka s³odka,
sól, pieprz,
dodaj do ulubionych
drukuj przepis
powiadom znajomego
oceñ przepis

aktualna ocena: 3,60
Opis przygotowania
czas przygotowania: > 90 min

Karkówkê kroimy na plastry ok 0,5 cm, plaster dzielimy na 3 czê¶ci i rozbijamy. ka¿dy plaster polewamy olejem solimy, pieprzymy, posypujemy obficie papryk± s³odk±, rozmarynem i niewielk± ilo¶ci± ziarenek kolendry. Tak przyprawione bitki uk³adamy warstwami w misce - na ka¿d± bitkê k³adziemy wcze¶niej pokrojony na cienkie listki czosnek. Karkówkê z przyprawami wk³adamy do lodówki na kilka godzin. Oprószamy bitki w m±ce i podsma¿amy, po czym przek³adamy do garnka podlewamy wrz±tkiem i dusimy na ma³ym ogniu pod przykryciem ok 50 min. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojon± w³oszczyznê. Dusimy jeszcze 15 min i przyprawiamy sosik do smaku. Na zdjêciu bitki podane ze ¶widerkami i warzywkami ugotowanymi na parze.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fox saigo-no-chi ads lionesrp drzewcehalabardy