Sk³adniki:
wo³owina, cebula, kostka roso³owa, papryka mielona ostra, olej, li¶c laurowy, sól, pieprz, zio³a wg uznania
Jak przyrz±dziæ?
Miêso delikatnie podsma¿yæ na oleju i wrzuciæ do gotuj±cej siê z li¶ciem laurowym wody. Cebulê podsma¿yæ na oleju z kostk± roso³ow±, tak aby by³a "szklista" i dodaæ do miêsa. Wszystko dusiæ na ma³ym ogniu, a¿ mi±so bêdzie bardzo miêkkie. Dodaæ ok. 2 ³y¿ek papryki i zio³a, jakie lubicie. Sól i pieprz wg uznania. Ilo¶ci sk³adników nie podajê, bo zale¿y to od tego, jak duzo chcecie miec sosu, jak gêsty ma byæ itd.
Jak podawaæ?
Smakuje z ry¿em, ziemniakami i kasz± kus kus.
Uwagi:
Danie do¶æ pikantne. Du¿o zale¿y od wo³owiny. Im bardziej ¶wie¿a, tym lepiej
Smacznego!