*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 05, 2025, 06:59:17


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Fasolka szparagowa z pomidorami na sposób grecki  (Przeczytany 1000 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 25, 2008, 21:54:17 »

Sk³adniki:
1 kg fasolki szparagowej, 2 du¿e cebule, 2/3 szkl. oliwy (oleju), 1/2 kg pomidorów, 1 ³y¿eczka cukru, sól, pieprz, 1 pêczek natki pietruszki, 2 z±bki czosnku.

Jak przyrz±dziæ?
Fasolkê umyæ, obraæ z w³ókien. Je¿eli str±ki s± du¿e, podzieliæ na dwie lub trzy czê¶ci. Fasolkê u³o¿yæ w rondlu, dodaæ 1/4 szkl. wody i przez 10 min gotowaæ. Cebule obraæ, op³ukaæ, utrzeæ na tarce i poddusiæ na oliwie, dodaæ umyte i obrane ze skórki, pokrojone w plastry pomidory, cukier i 1 szkl. wrz±cej wody. Gotowaæ na ma³ym ogniu przez 15 min. Sosem tym zalaæ fasolkê, posoliæ, posypaæ pieprzem, dodaæ du¿o siekanej natki i gotowaæ na ma³ym ogniu do miêkko¶ci. Gotow± potrawê doprawiæ czosnkiem utartym w odrobinie oleju i ostudziæ.

Jak podawaæ?
Podawaæ z bu³k± i pikantnie przyrz±dzon± surówk± z pomidorów.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.036 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

polski-serwer-rpg drzewcehalabardy dacjaforum ultrawinterfell saigo-no-chi