*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 07:51:13


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Gulasz wo³owy  (Przeczytany 989 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 16, 2008, 20:27:09 »

   

Sk³adniki:
wo³owina, cebula, kostka roso³owa, papryka mielona ostra, olej, li¶c laurowy, sól, pieprz, zio³a wg uznania

Jak przyrz±dziæ?
Miêso delikatnie podsma¿yæ na oleju i wrzuciæ do gotuj±cej siê z li¶ciem laurowym wody. Cebulê podsma¿yæ na oleju z kostk± roso³ow±, tak aby by³a "szklista" i dodaæ do miêsa. Wszystko dusiæ na ma³ym ogniu, a¿ mi±so bêdzie bardzo miêkkie. Dodaæ ok. 2 ³y¿ek papryki i zio³a, jakie lubicie. Sól i pieprz wg uznania. Ilo¶ci sk³adników nie podajê, bo zale¿y to od tego, jak duzo chcecie miec sosu, jak gêsty ma byæ itd.

Jak podawaæ?
Smakuje z ry¿em, ziemniakami i kasz± kus kus.

Uwagi:
Danie do¶æ pikantne. Du¿o zale¿y od wo³owiny. Im bardziej ¶wie¿a, tym lepiej U¶miech Smacznego!
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.037 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

szkolamagii kluczzmierzchu lionesrp drzewcehalabardy fox