*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 16:19:58


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Hot dogi w cie¶cie dro¿d¿owym  (Przeczytany 1066 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 16, 2008, 20:20:39 »

Sk³adniki:
2 szkl. m±ki, 0,25 szkl. mleka, jajko, ok. 1 kg dobrych parówek, 0,5 kostki margaryny, 2 dag dro¿d¿y, 2 ³y¿ki cukru, 30 dag ¿ó³tego sera, keczup, przyprawy: oregano, ewentualnie tabasco, sól.

Jak przyrz±dziæ?
W podgrzanym mleku rozpu¶ciæ dro¿d¿e z cukrem i odstawiæ do wyro¶niêcia. M±kê po³±czyæ z margaryn± i jajkiem, dodaæ wyro¶niête dro¿d¿e, przyprawy i zagnie¶æ ciasto. Ciasto rozwa³kowaæ na grubo¶æ ok. 1 cm i pokroiæ w kwadraty. Wielko¶æ kwadratu powinna byæ taka, aby zmie¶ci³a siê na nim parówka. Na ka¿dym kawa³ku ciasta po³o¿yæ plaster sera, posmarowaæ go keczupem, po³o¿yæ parówkê i zwin±æ ciasto. Hot dogi piec na nat³uszczonej blaszce w 180-200 stopniach, a¿ siê zrumieni±.

Jak podawaæ?
Pyszne na gor±co, z dodatkow± porcj± keczupu.


Czas przygotowania:
Danie proste i niezbyt pracoch³onne.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

drzewcehalabardy szkolamagii saigo-no-chi ultrawinterfell dacjaforum