*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 21:44:31


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Jab³ecznik z bit± ¶mietan±  (Przeczytany 1087 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 07, 2008, 10:40:58 »

Sk³adniki:
Biszkopt:
- 3 jajka
- 3 ³y¿ki m±ki pszennej
- 3 ³y¿ki cukru
- ³y¿eczka proszku do pieczenia

Masa:
- 1,5 kg jab³ek
- 1 czubata ³y¿ka m±ki ziemniaczanej

Ponadto: - 250 ml ¶mietany 30%
- 50 g czekolady mlecznej
- 1 ³y¿eczka cukru wanilinowego
- t³uszcz do wysmarowania blaszki

Jak przyrz±dziæ?
Biszkopt:
Jajka ubiæ z cukrem.M±kê wymieszaæ z proszkiem do pieczenia i dodaæ do ubitych jaj. Ciasto wlaæ do wysmarowanej t³uszczem blaszki o wymiarach 25-40 cm.Piec w temp.160`C przez ok 20 min.

Masa:
Jab³ka obraæ,zetrzeæ,zalaæ 125 ml wody i dusiæ pod przykryciem. Do miêkkich jab³ek dodaæ m±kê rozprowadzon± w 150 ml wody.Zagotowaæ.Dodaæ 2 czubate ³yzki cukru.

Na ostudzony biszkopt w blaszce wy³ozyæ masê. Smietanê sch³adzaæ przez 2-3 godz. w lodówce,a nastêpnie ubiæ z cukrem wanilinowym. Czekoladê zetrzeæ na tarce o grubych oczkach. Bit± ¶mietanê rozprowadziæ na masie i posypaæ start± czekolad±.

Uwagi:
Przechowywaæ w lodówce.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

dacjaforum fox ultrawinterfell polski-serwer-rpg drzewcehalabardy