*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 17:40:07


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pyzy z farszem miêsno-warzywnym  (Przeczytany 1134 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Styczeñ 05, 2009, 12:10:54 »

1 i 1/2 kg ziemniaków
du¿a cebula
1-2 ³y¿ki m±ki ziemniaczanej
pieprz
sól

Nadzienie:
50 dag ugotowanego miêsa z roso³u
warzywa z roso³u (marchewki / pietruszka / por / kawa³ek selera)
cebula
³y¿ka oleju
majeranek
jajo
Pyzy z farszem miêsno-warzywnym - sposób przygotowania
Ugotowaæ 50 dag ziemniaków w mundurkach, obraæ, przecisn±æ przez praskê. Pozosta³e ziemniaki obraæ, utrzeæ na miazgê i odcisn±æ z soku. Wymieszaæ ze start± cebul± i piure z ziemniaków. Gdy odci¶niêty sok siê ustoi, zlaæ go, a osiad³y na dnie krochmal dodaæ do miski z ziemniakami i cebul±, dok³adnie wymieszaæ z m±k±, przyprawiæ sol± i pieprzem. Miêso i gotowane warzywa zemleæ, wymieszaæ z przesma¿on± na oleju drobno posiekan± cebul±, doprawiæ majerankiem, sol± i pieprzem, wymieszaæ z jajem, wyrobiæ. Formowaæ w d³oni ma³e placuszki, na ¶rodek ka¿dego k³a¶æ ³y¿eczkê farszu, zlepiaæ brzegi i toczyæ kszta³tne kulki. K³a¶æ na osolony wrz±tek i gotowaæ oko³o 15 min. Odcedziæ i polaæ stopion± s³onink±. Podawaæ z surówk± z kwaszonej kapusty.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

lionesrp saigo-no-chi fox ads polski-serwer-rpg