Tytu³: wisienka Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Lipiec 05, 2010, 21:30:06 (http://img571.imageshack.us/img571/9986/4c3057719bec4440.jpg) (http://img571.imageshack.us/i/4c3057719bec4440.jpg/)
Sk³adniki dla >6 osób Biszkopt:, 10 jajek, 8 ³y¿ek m±ki, 3 ³y¿ki kakao, 1 ³y¿ka proszku do pieczenia, 12 ³y¿ek cukru, mleko zagêszczone nies³odzone, 0,5 l 2 ³y¿ki cukru, 2 galaretki gruszkowe, 1 szklanka wody, wi¶nie bez pestek, 2 s³oiki syrop z wi¶ni, 2 galaretki wi¶niowe, polewa : 1 czekolada i 2 ³y¿ki mleka, Opis przygotowania czas przygotowania: > 90 min 1. biszkopt: bia³ka ubiæ na sztywno , dodaæ cukier i ubijaæ , dodaæ ¿ó³tka - ubijaæ, na koniec dodaæ m±kê i proszek oraz kakao . podzieliæ ciasto na dwie czê¶ci, wlaæ ciasto na du¿± blachê i upiec. 2. jeden biszkopt daæ do foremki na niego wlaæ piankê przygotowan± z szklanki mleka . mleko ubijac a¿ zwiêkszy swoj± objêto¶æ wtedy wlac do niego zimna p³ynn± galaretkê gruszkow± rozpuszczona w 0,5 szklanki wody,, gdy pianka zastygnie zalaæ to wi¶niami z galeretk±, których galaretka jest rozpuszczona na szklance syropu wi¶niowego i 2,5 szklanki wody, wstawic do lodówki niech zastygnie. przygotowaæ piankê z mleka tak samo jak poprzedni± z galaretk± gruszkow± i zalaæ wi¶nie po³o¿yæ na wierzch drugi biszkopt i polaæ go czekolad± rozpuszczon± na 2 ³y¿kach mleka i udekorowaæ, |