Tytu³: Tort orzechowo-owocowy Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Lipiec 01, 2010, 21:58:03 (http://img685.imageshack.us/img685/4350/tortx.jpg) (http://img685.imageshack.us/i/tortx.jpg/)
Sk³adniki na 10 porcji • gotowy spód biszkoptowy • 1/2 l kremówki • 10 ³y¿eczek ¿elatyny • po 3 ³y¿ki soku z cytryny, p³atków migda³owych i fistaszków • 2 ³y¿ki cukru pudru • kieliszek rumu • cukier waniliowy • ³y¿eczka kakao • ró¿ne owoce Etapy przygotowania 1. Biszkopt nas±cz rumem wymieszanym 1:1 z wod±. Kremówkê lekko ubij, dodaj±c pod koniec cukier puder. ¯elatynê rozpu¶æ w ma³ej ilo¶ci zimnej wody, podgrzej j±, i razem z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny dodaj do ¶mietany. Ubij j± na sztywny krem. Biszkopt posmaruj kremem (boki te¿; trochê kremu zostaw do dekoracji), posyp boki pokruszonymi fistaszkami i p³atkami migda³owymi. Wierzch udekoruj kleksami z od³o¿onego kremu, posyp kakao. Na ¶rodku u³ó¿ owoce. |