"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => W±tek zaczêty przez: dorka699 Lipiec 01, 2010, 21:58:03



Tytu³: Tort orzechowo-owocowy
Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Lipiec 01, 2010, 21:58:03
(http://img685.imageshack.us/img685/4350/tortx.jpg) (http://img685.imageshack.us/i/tortx.jpg/)


Sk³adniki na 10 porcji

•      gotowy spód biszkoptowy
      
•      1/2 l kremówki
      
•      10 ³y¿eczek ¿elatyny
      
•      po 3 ³y¿ki soku z cytryny, p³atków migda³owych i fistaszków
      
•      2 ³y¿ki cukru pudru
      
•      kieliszek rumu
      
•      cukier waniliowy
      
•      Â³y¿eczka kakao
      
•      ró¿ne owoce
      


Etapy przygotowania

1.      Biszkopt nas±cz rumem wymieszanym 1:1 z wod±. Kremówkê lekko ubij, dodaj±c pod koniec cukier puder. ¯elatynê rozpu¶æ w ma³ej ilo¶ci zimnej wody, podgrzej j±, i razem z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny dodaj do ¶mietany. Ubij j± na sztywny krem. Biszkopt posmaruj kremem (boki te¿; trochê kremu zostaw do dekoracji), posyp boki pokruszonymi fistaszkami i p³atkami migda³owymi. Wierzch udekoruj kleksami z od³o¿onego kremu, posyp kakao. Na ¶rodku u³ó¿ owoce.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

szkolamagii ads dacjaforum ultrawinterfell lionesrp