"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => W±tek zaczêty przez: dorka699 Lipiec 01, 2010, 21:52:55



Tytu³: Kokosowy puch
Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Lipiec 01, 2010, 21:52:55
(http://img139.imageshack.us/img139/9541/kokosowy.jpg) (http://img139.imageshack.us/i/kokosowy.jpg/)



Sk³adniki na 6 porcji

•      35 dag biszkoptów
      
•      Â³y¿ka m±ki
      
•      szklanka mleka
      
•      szklanka cukru pudru
      
•      1/2 kostki mas³a
      
•      2 ¿ó³tka
      
•      kostka mas³a ro¶linnego
      
•      olejek waniliowy
      
•      mas³o do formy
      
•      wiórki kokosowe
      
•      po³ówki orzechów w³oskich
      
•      szklanka wody i 50 ml rumu na poncz
      


Etapy przygotowania

1.      Â¯Ã³Â³tko rozetrzyj z m±k±, dodaj±c stopniowo 3-4 ³y¿ki zimnego mleka. Resztê mleka zagotuj, zestaw z ognia, wlej masê ¿ó³tkow±, dok³adnie wymieszaj. Doprowad¼ do wrzenia i gotuj na ma³ym ogniu, mieszaj±c, a¿ powstanie gêsty budyñ. Ostud¼. Oba rodzaje mas³a utrzyj z cukrem pudrem i olejkiem. Dodawaj porcjami budyñ, ubijaj±c mikserem na pulchny krem. Biszkopty dobrze nas±cz ponczem. Uk³adaj je warstwami w nat³uszczonej tortownicy, równomiernie przek³adaj±c kremem. Ostatni± warstwê - krem - obficie posyp wiórkami kokosowymi i u³ó¿ po³ówki orzechów. Ciasto mo¿esz te¿ udekorowaæ ¶wie¿ymi owocami.



Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

dacjaforum lionesrp ads szkolamagii kluczzmierzchu