"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => W±tek zaczêty przez: dorka699 Luty 16, 2009, 18:54:16



Tytu³: Parzybroda
Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Luty 16, 2009, 18:54:16
Sk³adniki:


0,5 kg bia³ej kapusty,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 seler,
1 cebula,
3 ziemniaki,
kostka warzywna lub bulion,
2 li¶cie laurowe,
3-4 ziarenka ziela angielskiego,
10 dag s³oniny,
³y¿ka m±ki,
natka pietruszki,
sól, pieprz.



Jak przyrz±dziæ?


Kapustê kroimy do¶æ grubo, marchew w plasterki, pietruszkê, seler, ziemniaki w kostkê.

Do garnka z dwoma litrami wody wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa, dodajemy kostkê warzywn±, li¶cie laurowe, ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu oko³o 25 minut.

S³oninê kroimy w kostkê i sma¿ymy na patelni, a¿ siê wytopi i pozostan± chrupi±ce skwarki.

Dodajemy pokrojon± cebulê i sma¿ymy a¿ siê zarumieni.

Nastêpnie na patelniê wsypujemy ³y¿kê m±ki, mieszamy i tak przygotowan± zasma¿kê dodajemy do zupy.

Zupê przyprawiamy sol± i pieprzem, posypujemy natk± pietruszki.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

szkolamagii polski-serwer-rpg lionesrp ultrawinterfell drzewcehalabardy