Tytuł: Poledwiczka na warzywach Wiadomość wysłana przez: dorka699 Styczeń 18, 2009, 20:42:49 poledwiczka wieprzowa, 1 szt.
papryki kolorowe, 1,5 szt. cebule duze, 2 szt. dodaj do ulubionych drukuj przepis powiadom znajomego oceù przepis aktualna ocena: 3,57 Opis przygotowania czas przygotowania: do 45 min Poledwiczke posoli i popieprzyc.W calosci podsmazyc na dowolnym tluszczu ze wszystkich stron.Zawinac w folie i do pieca 180°C na 15 min.Po upieczeniu pozostawic 10 min. w foli,potem pokroic .W tym czasie gdy sie poledwiczka piecze,smazymy na dowolnym tluszczu pokrojona w pol i plastry cebule 10 min.Dodajemy do niej pokrojona w paski papryke.Podsmazamy 5 min. i dusimy pod przykryciem 5 min.Solimy, pieprzymy i dodajemy sok z foli,ktory wytworzyl sie podczas pieczenia miesa.Doprawiamy do smakui podajemy z ryzem albo z chlebem. |