"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => Wątek zaczęty przez: dorka699 Styczeń 18, 2009, 20:40:33



Tytuł: karczek duszony w sosie rozmarynowo- jarzynowym
Wiadomość wysłana przez: dorka699 Styczeń 18, 2009, 20:40:33
karkĂłwka, 1 kg
marchewka, 2 sztuki
pietruszka, 1 sztuka
seler, 1 maÂły
czosnek, 2 zÂąbki
rozmaryn, kolendra, papryka sÂłodka,
sĂłl, pieprz,
dodaj do ulubionych
drukuj przepis
powiadom znajomego
oceĂą przepis

aktualna ocena: 3,60
Opis przygotowania
czas przygotowania: > 90 min

KarkĂłwkĂŞ kroimy na plastry ok 0,5 cm, plaster dzielimy na 3 czĂŞÂści i rozbijamy. kaÂżdy plaster polewamy olejem solimy, pieprzymy, posypujemy obficie paprykÂą sÂłodkÂą, rozmarynem i niewielkÂą iloÂściÂą ziarenek kolendry. Tak przyprawione bitki ukÂładamy warstwami w misce - na kaÂżdÂą bitkĂŞ kÂładziemy wczeÂśniej pokrojony na cienkie listki czosnek. KarkĂłwkĂŞ z przyprawami wkÂładamy do lodĂłwki na kilka godzin. OprĂłszamy bitki w mÂące i podsmaÂżamy, po czym przekÂładamy do garnka podlewamy wrzÂątkiem i dusimy na maÂłym ogniu pod przykryciem ok 50 min. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojonÂą wÂłoszczyznĂŞ. Dusimy jeszcze 15 min i przyprawiamy sosik do smaku. Na zdjĂŞciu bitki podane ze Âświderkami i warzywkami ugotowanymi na parze.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ultrawinterfell saigo-no-chi ads kluczzmierzchu fox