Tytu³: Gnocchi ziemniaczane Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Styczeñ 17, 2009, 16:36:17 400 g ziemniaków
75 g m±ki + wiêcej do wysypania stolnicy ¿ó³tko ³y¿ka tartego parmezanu ga³ka muszkato³owa sól Gnocchi ziemniaczane - sposób przygotowania Ziemniaki ugotowaæ w mundurkach, obraæ i przepu¶ciæ przez praskê lub maszynkê do miêsa. Zagnie¶æ elastyczne ciasto z ¿ó³tkiem, m±k± i przyprawami. Uformowaæ wa³ek, pokroiæ ma³e kluseczki i ugotowaæ. Podawaæ z mas³em, pieprzem i parmezanem lub jakimkolwiek innym ulubionym sosem. Do ciasta mo¿na dodaæ dwie ³y¿ki szpinakowego purée i kluski bêd± zielone, z dyni± - ¿ó³te, a z buraczkami - ró¿owe. Tytu³: Odp: Gnocchi ziemniaczane Wiadomo¶æ wys³ana przez: Pan M Styczeñ 29, 2009, 14:56:45 Gnocchi jest pyszne, o ile osoba je przygotowuj±ca nie przesadzi z zio³ami prowansalskimi...
Ta w³a¶nie metod± zrazi³em siê na lata do tej potrawy :) Tytu³: Odp: Gnocchi ziemniaczane Wiadomo¶æ wys³ana przez: @¿mijka Styczeñ 29, 2009, 15:46:24 Nie jad³am jeszcze tego...
Sama jednak obecno¶æ parmezanu w tej potrawie, zachêca mnie do jej skosztowania Tytu³: Odp: Gnocchi ziemniaczane Wiadomo¶æ wys³ana przez: luna Styczeñ 29, 2009, 16:34:46 brzmi zachêcaj±co;)
Tytu³: Odp: Gnocchi ziemniaczane Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Styczeñ 30, 2009, 11:25:41 Bardzo polecam Gnocchi ,Herkulesie zgadzam siê z Tob± nadmiar zió³ psuje jej smak.Przepisy które podaje s± wypróbowane
|