"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => W±tek zaczêty przez: dorka699 Styczeñ 11, 2009, 19:00:33



Tytu³: Zapiekane selery
Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Styczeñ 11, 2009, 19:00:33
2 selery
8 plasterków szynki
1 kulka mozzarelli
sok z 1 cytryny
2 ³y¿ki m±ki
5 ³y¿ek bu³ki tartej
3 ³y¿ki oliwy
2 jajka
sól
pieprz
Zapiekane selery - sposób przygotowania
Selery obierz, pokrój na 8 plastrów i skrop sokiem z cytryny. Podgotuj je w osolonej wodzie (15 minut). Mozzarellê pokrój na 8 plasterków. Plastry szynki podziel lub z³ó¿ na pó³ (powinny byæ wielko¶ci plastrów selera). U³ó¿ w stosik plaster selera, plaster mozzarelli, podwójny plaster szynki, nastêpnie znów ser i seler. Posyp pieprzem. Podtrzymuj±c od spodu rêk±, obtocz ca³o¶æ w m±ce, roztrzepanych jajkach i bu³ce tartej. Sma¿ na rozgrzanej oliwie, na ma³ym ogniu na z³oty kolor.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

drzewcehalabardy szkolamagii ads saigo-no-chi polski-serwer-rpg