Tytu³: Zapiekane selery Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Styczeñ 11, 2009, 19:00:33 2 selery
8 plasterków szynki 1 kulka mozzarelli sok z 1 cytryny 2 ³y¿ki m±ki 5 ³y¿ek bu³ki tartej 3 ³y¿ki oliwy 2 jajka sól pieprz Zapiekane selery - sposób przygotowania Selery obierz, pokrój na 8 plastrów i skrop sokiem z cytryny. Podgotuj je w osolonej wodzie (15 minut). Mozzarellê pokrój na 8 plasterków. Plastry szynki podziel lub z³ó¿ na pó³ (powinny byæ wielko¶ci plastrów selera). U³ó¿ w stosik plaster selera, plaster mozzarelli, podwójny plaster szynki, nastêpnie znów ser i seler. Posyp pieprzem. Podtrzymuj±c od spodu rêk±, obtocz ca³o¶æ w m±ce, roztrzepanych jajkach i bu³ce tartej. Sma¿ na rozgrzanej oliwie, na ma³ym ogniu na z³oty kolor. |