Tytu³: Burritos Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Styczeñ 08, 2009, 00:03:52 wêdzona pier¶ kurczaka,
100 g cieciorki lub czerwonej fasoli, 2 z±bki czosnku, 2 marchewki, ³y¿ka oleju, cebula, str±k papryki, kilka listków sa³aty, 8 p³atków kukurydzianych, pikantny sos meksykañski, sól i pieprz, dodaj do ulubionych drukuj przepis powiadom znajomego oceñ przepis aktualna ocena: 2,71 Opis przygotowania czas przygotowania: do 45 min Cieciorkê op³ukaæ, zalaæ zimn± wod±. Dodaæ sól i obrany czosnek. Gotowaæ do miêkko¶ci. Marchewki obraæ, poci±æ je w s³upki, podsma¿yæ na oleju, os±czyæ. Cebulê pokroiæ w kr±¿ki. Paprykê przekroiæ na pó³, usun±æ ogonek i pestki, pokroiæ w drobne paseczki. Mo¿na tak¿e - wed³ug uznania - poddusiæ j±. Wêdzon± pier¶ kuczaka pokroiæ w paski. Placki kukurydziane skropiæ wod±, podgrzaæ w piekarniku. Ciep³e placki posmarowaæ sosem meksykañskim, wy³o¿yæ na nie sa³atê, duszone warzywa, cieciorkê i wêdzonego kurczaka. Ka¿dy placek posypaæ sol± i pieprzem, lekko docisn±æ, tworz±c rodzaj kopertki. Jako nadzienie do burritosów mo¿na dodaæ sma¿on± pier¶ kurczaka, zielony groszek, ró¿ne kolory papryki, ¶wie¿± cebulê albo inne warzywa. Czyli mo¿na dodaæ do ¶rodka to, co kto lubi. |