"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => W±tek zaczêty przez: dorka699 Grudzieñ 02, 2008, 17:26:38



Tytu³: Ryba po grecku
Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Grudzieñ 02, 2008, 17:26:38
- 1 kg p³atów fileta z mintaja,
- 0,5 kg cebuli,
- 0,5 szklanki oliwy,
- 1 litr wody,
- 0,5 szklanki octu,
- 0,5 szklanki cukru,
- 1 ³y¿ka soli,
- 0,5 s³oiczka keczupu „Pudliszek” (³agodny),
- 0,5 s³oiczka przecieru,
- pomidorowego „Pudliszek”,
- 1 listek laurowy,
- ziele angielskie,
- pieprz.

Jak przyrz±dziæ?
Ryby obtoczyæ w bu³ce tartej i usma¿yæ na patelni. Cebulê zeszkliæ na oliwie, ostudziæ. Wodê, ocet, cukier i ³y¿kê soli razem zagotowaæ Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobiæ zalewê. Przek³adaæ ostudzon± zalew± usma¿one ryby.



Uwagi:
Ryby mo¿na usma¿yæ dzieñ wcze¶niej, bo jest z tym trochê pracy, reszta to drobnostka.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ads saigo-no-chi kluczzmierzchu lionesrp drzewcehalabardy