Tytu³: Ryba po grecku Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Grudzieñ 02, 2008, 17:26:38 - 1 kg p³atów fileta z mintaja,
- 0,5 kg cebuli, - 0,5 szklanki oliwy, - 1 litr wody, - 0,5 szklanki octu, - 0,5 szklanki cukru, - 1 ³y¿ka soli, - 0,5 s³oiczka keczupu „Pudliszek” (³agodny), - 0,5 s³oiczka przecieru, - pomidorowego „Pudliszek”, - 1 listek laurowy, - ziele angielskie, - pieprz. Jak przyrz±dziæ? Ryby obtoczyæ w bu³ce tartej i usma¿yæ na patelni. Cebulê zeszkliæ na oliwie, ostudziæ. Wodê, ocet, cukier i ³y¿kê soli razem zagotowaæ Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobiæ zalewê. Przek³adaæ ostudzon± zalew± usma¿one ryby. Uwagi: Ryby mo¿na usma¿yæ dzieñ wcze¶niej, bo jest z tym trochê pracy, reszta to drobnostka. |