Tytu³: Blok czekoladowy Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Grudzieñ 01, 2008, 08:56:32 Sk³adniki:
- ½ szklanki wody, - 2 szklanki cukru, - cukier waniliowy ca³a paczka, - 4 ³y¿ki kakao – gorzkie, - kostka mas³a, - 3 szklanki mleka w proszku pe³nego niegranulowanego, - 5 paczek herbatników. Jak przyrz±dziæ? Wodê, cukier, cukier waniliowy, kakao i mas³o zagotowaæ do bulgotania a nastêpnie ostudziæ. Dodaæ mleko w proszku i dok³adnie wymieszaæ. Nastêpnie dodaæ pokruszone drobno herbatniki i wymieszaæ. Przelaæ ca³± masê do blaszki wy³o¿onej grubym pergaminem i wstawiæ do lodówki. Potrzebne przybory: Blaszka, gruby pergamin. Uwagi: Blok powinien ch³opdziæ sie w lodówce ok. 12 godzin. |