Tytu³: Hot dogi w cie¶cie dro¿d¿owym Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Listopad 16, 2008, 20:20:39 Sk³adniki:
2 szkl. m±ki, 0,25 szkl. mleka, jajko, ok. 1 kg dobrych parówek, 0,5 kostki margaryny, 2 dag dro¿d¿y, 2 ³y¿ki cukru, 30 dag ¿ó³tego sera, keczup, przyprawy: oregano, ewentualnie tabasco, sól. Jak przyrz±dziæ? W podgrzanym mleku rozpu¶ciæ dro¿d¿e z cukrem i odstawiæ do wyro¶niêcia. M±kê po³±czyæ z margaryn± i jajkiem, dodaæ wyro¶niête dro¿d¿e, przyprawy i zagnie¶æ ciasto. Ciasto rozwa³kowaæ na grubo¶æ ok. 1 cm i pokroiæ w kwadraty. Wielko¶æ kwadratu powinna byæ taka, aby zmie¶ci³a siê na nim parówka. Na ka¿dym kawa³ku ciasta po³o¿yæ plaster sera, posmarowaæ go keczupem, po³o¿yæ parówkê i zwin±æ ciasto. Hot dogi piec na nat³uszczonej blaszce w 180-200 stopniach, a¿ siê zrumieni±. Jak podawaæ? Pyszne na gor±co, z dodatkow± porcj± keczupu. Czas przygotowania: Danie proste i niezbyt pracoch³onne. |