Tytu³: Burito po polsku Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Listopad 16, 2008, 20:17:41 Sk³adniki:
- 250 g m±ki, - mleko, - piersi z kurczaka, - papryka surowa, - ogórki kiszone, - pieczarki, - ser ¿ó³ty, - oraz gotowy sos do potraw meksykañskich w s³oiku (polecam sos meksykañki z £owicza ), - sól, - ostre przyprawy, - oliwa z oliwek (w zamian mo¿e byæ olej). Jak przyrz±dziæ? Z m±ki i mleka z odrobin± soli zrobiæ ciasto na nale¶niki, nale¶niki podsma¿yæ i ostudziæ, drób pokroiæ w w±skie paski, to samo zrobiæ z warzywami, miêso podsma¿yæ na oliwie z oliwek wraz z przyprawami, warzywa dusiæ na osobnej patelni te¿ dodaj±c oko³o 3 ³y¿ek oliwy z oliwek doprawiæ do smaku. nastêpnie miêso wraz z warzywami u³o¿yæ na placka i zwin±æ w rulony, posypaæ startym ¿ó³tym serem oraz polaæ sosem meksykañskim z zapiekaæ oko³o 10 min w ¶rednio gor±cym piekarniku,lub domowym urz±dzeniu do zapiekanek ( mo¿na zapiekaæ w mikrofalówce ale jak to bywa ma to wtedy trochê gumiany smak, to te¿ zreszt± zale¿y od nowoczecno¶ci mikrofali) smacznego .... Czas przygotowania: 45 min to ca³kowity czas wykonania potrawy. |