Tytu³: Ciasto Hali Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Listopad 15, 2008, 11:15:43 Sk³adniki:
Ciasto: 2 szklanki m±ki, 2 ³y¿eczki proszku do pieczenia, pó³ kostki miêkkiej margaryny, pó³ szklanki cukru, 2 jajka, ¿ó³tko. Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe. Masa serowa: pó³ kostki miêkkiej margaryny, pó³ szklanki cukru, 4 serki waniliowe, 3 jajka, bia³ko, budyñ ¶mietankowy, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe. Jak przyrz±dziæ? Zagnie¶æ ciasto i wy³o¿yæ je na prostok±tn± blaszkê. Ugotowaæ budynie czekoladowe, gor±ce prze³o¿yæ na surowe ciasto i równo rozsmarowaæ. Odstawiæ do wystudzenia. Margarynê utrzeæ z cukrem i, stale ucieraj±c, dodawaæ na przemian serek waniliowy i ¿ó³tka. Nastêpnie wsypaæ budyñ ¶mietankowy i wymieszaæ. Na koñcu lekko mieszaj±c, po³±czyæ ze sztywn± pian± z 4 bia³ek i równo roz³o¿yæ na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawiæ na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. |