Tytu³: Grzybowe leczo Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Listopad 07, 2008, 21:22:47 Sk³adniki:
- 1 szklanki startej m³odej marchwi karotki, - 1 szklanki startej m³odej pietruszki, - 1 szklanki startego m³odego selera, - 1 szklanki posiekanej zielonej papryki, - 1 szklanki posiekanych pomidorów, - 1 szklanki posiekanej cebuli, - 1 szklanka oczyszczonych i posiekanych grzybów (borowiki, m³ode ma¶laczki), - 1 szklanki wody, - 1 ³y¿ka oliwy z oliwek, - 1 szklanki Ramy Cremefine Gêstej, - 1 ³y¿eczka m±ki, - 1 ³y¿ka posiekanej natki pietruszki, - sól, pieprz do smaku. Jak przyrz±dziæ? 1) Do rondla wlaæ wodê i oliwê, wrzuciæ grzyby, marchew, pietruszkê i seler. Dusiæ pod przykryciem ok. 7 min. Dodaæ paprykê, wymieszaæ i dusiæ razem 3 min. 2) Dodaæ pozosta³e sk³adniki i dusiæ jeszcze ok. 5 min. 3) Ramê Cremefine dok³adnie wymieszaæ z m±k±, dodaæ do potrawy. Zagotowaæ. Doprawiæ do smaku. 4) Przed podaniem posypaæ natk± pietruszki. |