Tytu³: 3bit Wiadomo¶æ wys³ana przez: dorka699 Listopad 07, 2008, 10:38:44 Sk³adniki:
8-9 paczek herbatników, puszka mleka skondensowanego s³odzonego, 2 budynie ¶mietankowe lub waniliowe, 0,5 l mleka, 2 ¶nie¿ki lub 1 ¶mietan fix, 2/3 kostki mas³a, 200 ml ¶mietany 30%, czekolada mleczna Jak przyrz±dziæ? Mleko skondensowane gotowaæ w puszce ok. 2,5 godziny - powstanie z tego karmel. Budynie ugotowaæ w 0,5 l mleka, a gdy ostygn±, utrzeæ z mas³em. ¦mietanê ubiæ ze ¶nie¿k±. U³o¿enie: boki i spód blachy ob³o¿yæ herbatnikami,nastêpnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita ¶mietana, herbatniki, roztopiona czekolada. Czas przygotowania: D³ugo gotuje siê tylko mleko skondensowane, reszta maksymalnie do godziny. |